Zijn uw gordijnen brandvertragend?

Brand ontstaat meestal in een ogenblik, terwijl de gevolgen vaak ingrijpend en niet te overzien zijn.
Als ondernemer heeft u het niet altijd in de hand. Wél bent u verantwoordelijk voor de gevolgen. Tegenwoordig dienen stofferingen in (openbare) gebouwen vaak brandvertragend te zijn of brandvertragend behandeld te worden. Door de stoffering brandvertragend te maken breidt de brand zich minder snel uit, waardoor betrokkenen meer tijd hebben het pand te verlaten. Dit geldt niet alleen voor gordijnen maar ook voor meubels en het tapijt.

Chem Dry Direct is specialist in het brandvertragend maken van stoffering. We impregneren met name gordijnen, tapijt en meubelstoffen maar ook kunstwerken, kerstbomen, decoraties en hout. De materialen worden geďmpregneerd volgens de wettelijke voorschriften en voldoen aan de norm NEN-EN-ISO 6940/41. Het brandvertragend maken gebeurt doorgaans op locatie. In overleg kunnen de spullen ook in onze werkplaats geďmpregneerd worden. Uiteraard kunt u ook vooraf de stoffering door ons laten reinigen.

Links niet rechts wel behandeld
Links niet rechts wel behandeld

Certificaat

Na de brandvertragende behandeling ontvangt u het “Certificaat van behandeling.” Hiermee kunt u –indien nodig- bij diverse instanties en controlerende instellingen aantonen dat uw stoffering met de juiste middelen en op de juiste wijze brandvertragend is gemaakt.

ook Sinterklaasmateriaal, echte kerstbomen en stoelen kunnen we brandvertragend impregneren.